Menu
EUR
Boxspring OUTLET: Speciaal voor jou geselecteerd- Scherpe prijzen en 10% extra korting
Voor- en nadelen van elektrische boxsprings

Voor- en nadelen van elektrische boxsprings

Nog even tv kijken in bed. Een boek lezen. Nog even een spelletje spelen op jouw tablet. Dit is allemaal mogelijk op een comfortabele manier dankzij een elektrisch verstelbare boxspring. Zo een elektrisch bed brengt verschillende voordelen met zich mee zoals gebruiksgemak en slaapcomfort. In deze blog lees je de belangrijkste voordelen van een elektrische boxspring.

Goed voor het lichaam

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat iedereen een uniek lichaam heeft en daarbij ook zijn of haar voorkeuren. Zo ligt de ene het liefste op een plat en hard matras terwijl de ander graag op een zacht matras ligt. Dankzij een elektrische boxspring, zoals de Memphis, kan je het bed eenvoudig afstellen op jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Dit is zeker ook handig voor senioren of mensen die last hebben van hun rug of andere fysieke klachten. Zij kunnen het bed zo instellen dat ze eenvoudiger in en uit bed kunnen stappen. Daarnaast zijn er nog twee voordelen om te kiezen voor een elektrische boxspring:

  • Ga vochtophopingen tegen door met de benen omhoog te liggen.
  • Laat het voeteinde een paar centimeter stijgen om minder spanning op de onderste rugwervel te krijgen. Deze zorgt namelijk vaak voor lage rugpijn.

Gebruiksgemak en comfort

Buiten de lichamelijke voordelen biedt een elektrisch verstelbare boxspring ook andere voordelen. Zo is het eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening en zorgt het voor veel comfort. Met een simpele druk op de knop kunt u het hoofdeinde al omhoog laten komen. Er zijn tegenwoordig zelfs boxsprings met draadloze afstandsbediening of welke je met een smartphone kunt bedienen.

Verschillende elektrisch verstelbare bedden

Bij de meeste tweepersoons elektrisch verstelbare bedden zijn er twee matrassen die onafhankelijk van elkaar bewegen. Daarnaast is er de keuze uit 1-, 2- of tegenwoordig zelfs 3-motorige bedden. Bij 1 motorige boxsprings kan alleen het hoofdeinde versteld worden met de afstandsbediening. In sommige gevallen kan dan met de hand het voeteneinde nog omhoog worden gehesen. Bij 2-motorig kunnen zowel het hoofd- als voeteneinde elektrisch bediend worden. Bij sommige 3-motorige bedden kan het deel voor het hoofd nog extra versteld worden. Dit is nog wel zeldzaam en daardoor nog erg duur.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk is er ook een nadeel aan elektrische boxsprings. Het kan gebeuren dat het bed een kolossale uitstraling heeft. Het is daarom belangrijk om goed te kijken of het formaat bed wel goed in jouw slaapkamer past. Daarnaast is de investering in een elektrisch bed doorgaans wel wat hoger dan de investering in een normale boxspring. Maar dit is niet direct een nadeel. Je ervaart er meer comfort door waardoor je beter slaapt.

Een elektrische boxspring is voor iedereen geschikt, niet alleen voor de mensen die moeite hebben met het in en uitstappen bij bed. Iedereen zal merken dat een elektrisch verstelbaar bed meer comfort geeft.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!